• Aktualności

Oferta pracy - Stanowisko ds. ryzyka operacyjnego

07-10-2024

Poszukujemy specjalisty ds. ryzyka operacyjnego, który będzie odpowiedzialny za identyfikację, analizę oraz zarządzanie ryzykiem operacyjnym w banku. Kandydat powinien posiadać również wiedzę z zakresu ochrony danych osobowych (IOD) i bezpieczeństwa informacji.

Twój zakres obowiązków

• Pozyskiwanie, gromadzenie oraz weryfikacja danych niezbędnych do analizy i oceny ryzyka operacyjnego związanego z działalnością Banku, w tym ryzyka outsourcingu występującego
    w Banku.
  • Utrzymanie zgodności z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji.
  • Monitorowanie bezpieczeństwa działania banku oraz identyfikacja potencjalnych ryzyk
    w zakresie ochrony danych osobowych.
  • Monitorowanie, analiza oraz ocena ryzyka nadużyć oraz przeciwdziałanie nadużyciom.
  • Współpraca z organami ścigania i wymiarem sprawiedliwości w ramach przeciwdziałania przestępstwom.
  • Monitorowanie zmian w przepisach zewnętrznych (krajowych i europejskich) mających wpływ na pomiar i zarządzanie ryzykiem operacyjnym w Banku.
  • Udział w wewnętrznych postępowaniach wyjaśniających.
  • Sporządzanie analiz i raportów, w tym dla Zarządu i Rady Nadzorczej.

Nasze wymagania

• Wykształcenie wyższe (preferowane kierunki: matematyka, statystyka, ekonomia, prawo, zarządzanie).
  • Bardzo dobra znajomość pakietu MS Office w tym szczególnie programu Excel.
  • Umiejętność analitycznego i syntetycznego myślenia oraz rozwiązywania problemów.
  • Samodzielność i inicjatywa w działaniu.

Mile widziane

• Doświadczenie na podobnym stanowisku związanym z zarządzaniem ryzykiem operacyjnym/ochroną danych osobowych i bezpieczeństwem informacji.
  • Praktyczna znajomość przepisów polskiego prawa dot. zarządzania i raportowania ryzyka operacyjnego, w tym przepisów RODO.
  • Certyfikaty związane z zarządzaniem ryzykiem i ochroną danych osobowych.

Oferujemy

• Pracę stacjonarną w Centrali Banku – Rynek 13, 33-330 Grybów.
  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.

Zainteresowane osoby prosimy o składanie CV w Banku Spółdzielczym w Grybowie 33-330 Grybów; Rynek 13 lub przesłanie jej na adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do dnia 20.10.2024 r.

Warunkiem rozpatrzenia aplikacji będzie umieszczenie w CV następującej klauzuli:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Bank Spółdzielczy w Grybowie, 33-330 Grybów, ul. Rynek 13 w celu prowadzenia aktualnej rekrutacji na aplikowane przeze mnie stanowisko. Jednocześnie oświadczam, że niniejsza zgoda została wyrażona dobrowolnie oraz, że zostałam/em poinformowana/ny o przysługujących mi prawach, w tym wycofaniu zgody na przetwarzanie danych w każdym czasie."

Jeżeli chce Pan/Pani, abyśmy zachowali Pana/Pani dane dla celów przyszłych rekrutacji, prosimy o dopisanie dodatkowo poniższej klauzuli:

"Wyrażam również zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu prowadzenia przyszłych rekrutacji przez Bank Spółdzielczy w Grybowie."

Informujemy, że skontaktujemy się jedynie z wybranymi osobami.

Sprawdź również naszą ofertę pracy na Stanowisko ds. obsługi klienta

Znajdziesz nas też tutaj